Penna, sudd, läroböcker och mobil...

En liten lista om vad du - och vad du inte - ska vara utrustad med under en lektion och vad som händer om man inte följer dessa enkla regler!

1. Plocka fram, innan läraren kommer, rätt böcker, penna och sudd ur ditt skåp.

2. När läraren låser upp klassrumsdörren ska du redan vara utrustad med rätt material - se ovan - och lugnt gå till din bänk.

3. Mobilen ska då förvaras inlåst i ditt skåp eller avstängd i din ficka. OBS! Med avstängd menas avstängd och inte ljudlös! Om du behöver lärarens hjälp att "besegra mobilens dragningskraft" så kan du på väg in i klassrummet, överlämna din mobil - i avstängd form - i lärarens förvar. Läraren ansvarar då för din mobil till dess att lektionen är slut.

4. Om läraren möter ett mönster hos en elev som består att man systematiskt bryter mot dessa regler eller andra skolregler, tar läraren själv ett samtal med eleven om detta. Om det inte hjälper kontaktar läraren hemmet och vid behov även rektor.

5. Om mobilreglerna bryts beslagtar läraren mobilen resten av dagen.

Källskolan den 29 juni 2017

Bo Nyberg, rektor